De mooiste duurzame kledingmerken

AWEAR selecteert de allermooiste duurzame kledingmerken voor je, die allemaal een eerlijke en milieuvriendelijke productie als uitgangspunt hebben. Zij werken veelal met kleinschalige productielocaties en hebben daar nauw contact mee. De makers krijgen een eerlijk en leefbaar loon en kunnen onder veilige en goede omstandigheden werken. Daarnaast produceren onze merken zo milieuvriendelijk mogelijk, dus o.a. met duurzame stoffen, milieuvriendelijke verftechnieken en duurzame verpakkingen. Veel duurzame kledingmerken die je bij ons vindt, zijn bovendien van Nederlandse bodem, hoe leuk is dat?!

Ga hieronder direct naar je favoriete duurzame kledingmerk, of lees verder om meer te weten te komen over onze duurzame kledingmerken.

Shop direct je favoriete duurzame kledingmerken

Duurzame kledingmerken

Logo ABS_duurzame sieraden merken

Dit Nederlandse duurzame sieradenmerk is ook echt ‘A beaufitul story’. Toen in 2005 een zilverfabriek in Kathmandu (Nepal) failliet dreigde te gaan, ondernam oprichtster Cathelijne Lania direct actie. Zij kende de eigenaar, vloog naar Nepal en zette eigenhandig een prachtig sieradenmerk neer, waardoor vele banen gered konden worden. Ook met Beads for Life (een groepje vrouwen die op ambachtelijke wijze sieraden maakten) ontwikkelde ze sieraden en hielp zo deze vrouwen om economisch zelfstandig te worden. Inmiddels heeft A Beautiful Story een zeer uitgebreide collectie sieraden die over de hele wereld wordt verkocht. Met een enorme positieve impact voor de makers in Nepal!

> Shop A Beautiful Story

Duurzame sieradenmerken_ABS
Duurzame kledingmerken_Alchemist

logo_alchemist

 

 

Alchemist is een duurzaam kledingmerk van Nederlandse bodem en staat voor schitterende tijdloze ontwerpen, prachtige duurzame stoffen en een zeer hoge kwaliteit. Dat zie je in de afwerking: ieder kledingstuk is met veel aandacht ontworpen en gemaakt. Oprichtster Caroline Mewe groeide op op het prachtige Terschelling en is geïnspireerd door het licht van de eilanden. De ontwerpen van Alchemist zijn tijdloos en zowel vrouwelijk als stoer. Just how we like it! Maar dat is niet alles: de items zitten ook nog eens heerlijk comfortabel. De collecties worden in Europa geproduceerd, onder goede omstandigheden en tegen een eerlijk loon.

> Shop Alchemist

Arber Studio logo

 

 

Arber Studio is een Nederlands kledingmerk uit Amsterdam dat een tegenhanger wil zijn voor massaproductie en overconsumptie. De collectie bestaat uit prachtige tijdloze basics voor dames, allemaal duurzaam en eerlijk geproduceerd. Wij vielen meteen voor de prachtige stoffen in diepe – maar natuurlijke – kleurtinten. De productie vindt plaats in Turkije, Portugal en Vietnam, onder goede omstandigheden en tegen een eerlijk loon. Oprichtster Liesbeth de Jong is bovendien nauw betrokken bij de productielocatie in Hanoi. Die is namelijk opgezet door haar man! Samen bezoeken zij de locatie regelmatig en kennen de medewerkers persoonlijk.

> Shop Arber Studio

Duurzame kledingmerken_Arber Studio
Duurzame sjaals_Bufandy

Logo Bufandy

 

 

 

Het Nederlandse merk Bufandy maakt prachtige en heerlijk warme sjaals van (diervriendelijke) alpacawol, afkomstig uit de hooglanden van Peru. De sjaals worden in Nederland ontworpen en met de hand gemaakt door een familiebedrijf in Ecuador. Een schitterende samensmelting van een eeuwenoud ambacht, een westers ontwerp èn een eerlijke samenwerking! We love it when a good plan comes together:-)!

> Shop Bufandy

Duurzame Basics_Colorful Standard_logo

 

 

 

Het hippe Deense merk Colorful Standard richt zich volledig op duurzame basics zoals sweaters, sweatpants en basic t-shirts. Alles wordt fair gemaakt in Portugal van 100% biologisch katoen. Maar dat is niet alles: de stoffen worden milieuvriendelijk geverfd en zijn helemaal vegan. Bovendien worden de stoffen van Colorful Standard eerst gewassen voordat de kleding gemaakt wordt (pre-washed) zodat deze niet meer krimpen en gaan de materialen niet pillen. Zo doe je dus lekker lang met deze fijne basics! De pasvorm is bovendien helemaal top: heerlijk comfortabel maar wel mooi aangesloten.

> Shop Colorful Standard

Duurzame basics_Colorful Standard
Elements of Freedom

Logo Elements of Freedom_Duurzame kledingmerken

Elements of Freedom is een Nederlands duurzaam kledingmerk. De kleding wordt ontworpen in Amsterdam en de collecties kenmerken zich door stijlvolle ontwerpen en soms uitgesproken prints. Kleding die zonder al teveel poespas toch een verpletterende indruk achterlaat. Elements of Freedom maakt gebruik van natuurlijke en gerecyclede materialen die het milieu zo min mogelijk belasten, en de collecties worden over het algemeen in Europa geproduceerd, onder goede omstandigheden en tegen een eerlijk loon.

> Shop Elements of Freedom

Fraenck duurzame tassen

 

 

 

Het Nederlands merk Fraenck maakt super toffe tassen van hoogwaardige restmaterialen, zoals reststukken zeildoek (die overblijven door snijverlies) en restanten synthetisch leer uit de auto-industrie. Fraenck is bovendien een sociale onderneming die nieuwe kansen creëert voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De tassen worden dan ook gemaakt in hun eigen atelier in Arnhem, waar de werknemers worden begeleid en het vak leren. Fraenck is een concept van ontwerpersduo Ratna Ho en Pascal Mulder, die elkaar vonden in hun passie voor het ontwerpvak.

> Shop Fraenck

Fraenck_Duurzame tassen
Duurzame kledingmerken Stoffbruch

Logo Givn

 

 

 

GIVN Berlin (voorheen Stoffbruch) is een Berlijns merk dat zich allereerst kenmerkt door de absoluut prachtige stoffen. Wij werden meteen verliefd op de prachtige kwaliteit Tencel: fluweelzacht en heerlijk soepel. De ontwerpen zijn geïnspireerd op de Berlijnse levenshouding en zijn minimalistisch, casual en elegant, just how we like it! De collecties worden onder goede en eerlijke omstandigheden geproduceerd in Polen en Litouwen, bij familiebedrijven waar zij nauw contact mee hebben.

> Shop GIVN Berlin

Logo Duurzame sneakers Greyderlab

 

Het hippe Nederlandse merk Greyderlab maakt duurzame sneakers van gerecyclede en organische materialen. De sneakers bestaan tot wel 90% uit o.a. gerecycled katoen, cactusleer, gerecycled natuurrubber en gerecycled PET flessen. Het leer dat Greyderlab gebruikt is leer van de Leather Working Group, dat duurzaam geproduceerd wordt. Alle schoenen worden onder goede omstandigheden geproduceerd in Turkije, in een productielocatie waar Greyderlab intensief contact mee heeft en regelmatig bezoekt. De sneakers van Greyderlab kenmerken zich door het hippe design en veel aandacht voor pasvorm en comfort.

> Shop Greyderlab

Duurzame sneakers Greyderlab
Duurzame kledingmerken_Jlabel

Logo_J LABEL Duurzame kleding

 

 

 

J LABEL is een Nederlands duurzaam kledingmerk dat eerlijke productie en het milieu hoog in het vaandel heeft staan. De collectie van J LABEL is vrouwelijk en eigentijds met soepel vallende duurzame stoffen in prachtige kleuren. Eigenaressen Janneke en Judith kiezen er bewust voor om hun collecties in India en China te produceren, om juist daar voor een positieve sociale impact te zorgen. Daarnaast doet J LABEl veel om de milieu-impact zo laag mogelijk te houden. Een prachtige nieuw merk, wij zijn fan!

> Shop J LABEL

Het Duitse duurzame kledingmerk Lanius staat bekend om haar hoge kwaliteit en de tijdloze vrouwelijke ontwerpen met een stoere touch en aandacht voor detail. Als sinds 1999 creëert Lanius twee schitterende duurzame collecties per jaar, die zowel fashionable zijn als eerlijk en duurzaam geproduceerd. Hét bewijs dat het anders kan in de mode-industrie!

> Shop Lanius

Duurzame kledingmerken_Lanius
Duurzame tassenmerken_Lefrik

Logo_LEFRIK_duurzame kledingmerken

Lefrik is een Spaans duurzaam tassenmerk dat als sinds 2012 tassen maakt van weggegooide PET flessen, hoe cool is dat? Wat ons direct aansprak aan de tassen, is het hippe ontwerp, de hoge kwaliteit en de praktische indeling. De tassen van Lefrik zijn bovendien PETA approved Vegan en OEKO Tex gecertificeerd. De productie vindt plaats onder eerlijke en goede omstandigheden in China, waar ze de beste technieken hebben wat betreft het recyclen van PET flessen naar polyester. Wij zijn fan!

> Shop Lefrik

Logo Loop a life_Duurzame kledingmerken

Het innovatieve merk Loop.a life is een echte koploper in de circulaire textielindustrie. In samenwerking met Nederlandse ontwerpers worden prachtige tijdloze designs gemaakt, die worden gemaakt uit 100% gerecyclede garens. Uniek is dat ze bovendien worden geproduceerd zonder een druppel verf, chemicaliën of water te gebruiken! Dat komt omdat Loop.a life de gebruikte garens op meer dan 25 verschillende kleuren sorteert. Op deze manier kunnen ze zowel de materialen als de kleuren hergebruiken en deze blenden en spinnen tot mooie nieuwe garens. En – last but not least – : alle producten van Loop.a life kunnen weer gerecycled worden!

> Shop Loop.a life

Duurzame kledingmerken Loop a Life
Duurzame kledingmerken-Lovjoi

Logo_Lovjoi-duurzame kledingmerken_1

Lovjoi is een Duits merk dat zich onderscheidt door frisse, fashionable ontwerpen die eenvoudig zijn, maar toch altijd iets speciaals hebben. Lovjoi gebruikt in haar collecties duurzame stoffen als GOTS gecertificeerd biologisch katoen, Tencel en Q-Nova, een gerecycled nylon dat voor 99% bestaat uit restmateriaal. De kleding wordt in Europa geproduceerd, waaronder een deel in Duitsland. De prachtige slogan van Lovjoi (die wij koesteren:-)) is: ‘Never let small minds convince you that your dreams are too big.’

> Shop Lovjoi

Logo_Miss Green_duurzame kledingmerken

Miss Green is een echte koploper op het gebied van duurzame kleding en is in 2008 opgericht door Maaike Groen. Haar idee was dat als we de basis van onze garderobe nu eens duurzaam en eerlijk laten produceren, we al de helft van onze kledingkast te pakken hebben. Dat bleek een succes en Miss Green is dan ook vooral bekend om haar fijne tijdloze basics, waar wij al lange tijd fan van zijn. De kleding wordt gemaakt in Turkije, Portugal en Sri Lanka en de makers verdienen een eerlijk salaris en werken onder goede arbeidsomstandigheden. De ateliers zijn bovendien GOTS gecertificeerd en werken volgens de SA8000 standaard. Tijdens het productieproces worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt en de stoffen zijn zoveel mogelijk biologisch.

> Shop Miss Green

Duurzame kledingmerken Miss Green
Duurzame basics Organic Basics

Logo Organic Basics_duurzame basics

 

Organic Basic is een Deens merk dat – de naam zegt het al – zich helemaal richt op duurzame basics. In hun collectie vind je o.a. fijne duurzame hemdjes, tanktops, basic t-shirts, longsleeves, sokken en nachtkleding. Organic Basics maakt alleen gebruik van hoge kwaliteit duurzame stoffen zoals Tencel en biologisch katoen die lange tijd meegaan. De productie vindt geheel plaats in Europa, in fabrieken waarin onder goede omstandigheden en tegen een eerlijk loon wordt gewerkt.

> Shop Organic Basics

Logo_Paala_duurzame kledingmerken

Päälä is een duurzaam kledingmerk voor dames, ontworpen en gezeefdrukt in hun eigen zeefdrukatelier in Amsterdam. De collecties zijn geïnspireerd door de schoonheid van de natuur, Scandinavische eenvoud en moderne vormen. Dit zorgt voor tijdloze, unieke en onderscheidende items met een creatieve insteek en een perfecte pasvorm. Mooie essentials met een twist.

Päälä produceert met respect voor mens en planeet. Alle designs worden geprint met inkt op waterbasis. Dit heeft een lage impact op het milieu, blijft mooi in de was en voelt zacht aan. Alle leveranciers waarmee Päälä werkt, zijn lid van de Fair Wear Foundation.

> Shop Päälä

Duurzame kledingmerken_Paala
Duurzame sieradenmerken-Protsaah

Logo Protsaah_duurzame kledingmerken

Protsaah is een duurzaam sieradenmerk uit Zürich (Zwitserland) dat zich inzet voor lokale ambachten en empowerment van vrouwen specifiek in conflictgebieden. De collecties worden in Zürich ontworpen en kenmerken zich door een modern en tijdloos ontwerp. Alle sieraden worden met de hand gemaakt door ambachtsmensen die hun vaardigheden vaak van generatie op generatie hebben doorgekregen. De sieraden bij AWEAR zijn onderdeel van de Lhasa-collectie (Tibet) en worden door vrouwen gemaakt die dankzij dit werk in hun levensonderhoud en dat van hun gezin kunnen voorzien.

> Shop Protsaah

Logo_Seads_duurzame espadrilles

 

 

 

 

Seads Seads is een tof nieuw circulair Duits merk dat hippe, comfortabele espadrilles maakt van o.a. oceaanplastic. Hun ambitie is om de oceanen schoner te maken door plastic afval een nieuwe waarde te geven en het te gebruiken voor hoogwaardige producten. Eenmaal afgedragen worden de espadrilles opnieuw gerecycled en een deel van de winst doneert Seads daarnaast aan projecten die oplossingen zoeken voor het plastic probleem. Extra leuk: Seads espadrilles worden verzonden met RePack!

> Shop Seads

Duurzame schoenenmerken Seads
Duurzame kledingmerken_SKFK

Logo_SKFK_duurzame kledingmerken

Het Baskische merk SKFK (voorheen skunkfunk) is al sinds 2003 een voorloper op het gebied van duurzame mode en het gebruik van duurzame stoffen. SKFK heeft een herkenbare eigen stijl: urban, comfortabel en tijdloos, en de ontwerpen zijn geïnspireerd op kunst en cultuur. Dat maakt de kleding SKFK nét even anders, daar houden wij van! De kleding wordt gemaakt van gecertificeerd (GOTS) biologisch katoen, lyocell en gerecyclede stoffen. De productie van de kleding vindt plaats in Europa, India en China wordt (uiteraard) fair geproduceerd.

> Shop SKFK

Logo Swedisch Stockings

 

 

 

Swedish Stockings maakt schitterende en modieuze panty’s op een milieuvriendelijke manier. Per jaar worden wereldwijd zo’n 2 miljard panty’s geproduceerd van (niet afbreekbaar) nylon. Twee Zweedse dames Linn Frisinger and Nadja Forsberg dachten: dat kan anders! Zo werd Swedish Stockings geboren: panty’s van gerecyclede garens en milieuvriendelijke verfstoffen. De fabrieken werken op zonne-energie en zorgen ervoor dat het water weer gereinigd wordt. En je kunt je panty’s weer inleveren zodat deze gerecycled in andere producten.

> Shop Swedish Stockings

Duurzame pantys_Swedisch Stockings
Duurzame sieradenmerken-ting goods

Logo_ting goods_duurzame sieradenmerken

ting goods is ontstaan doordat eigenaren Laura en Chris veel door Azië reisden en graag wat terug wilden doen voor de mensen daar. In 2011 startten ze hun winkel in Berlijn, om mensen uit Azië toegang te geven tot de Europese markt. De ontwerpen zijn een combinatie van Aziatisch en Scandinavisch design, met duurzaamheid als uitgangspunt. Als duurzaam alternatief voor goud wordt messing gebruikt. De sieraden worden gemaakt in Jaipur (India) om daar banen te creëren voor mensen met een eerlijk loon en goede werkomstandigheden.

> Shop ting goods

Logo Wana Bana Design

 

 

De hippe vegan tassen van Wana Bana Design worden gemaakt van soepel imitatieleer met een unieke vintage afbeelding op iedere tas. Van elke tas is er dus maar één! De tassen worden met de hand gemaakt door alleenstaande moeders in Colombia. Zij ontvangen een eerlijke prijs en kunnen vanuit huis werken, waardoor ze hun werk kunnen combineren met de zorg voor hun kinderen. Oprichtster Liliana Rengifo komt zelf uit Bogotá, Colombia en is de drijvende kracht achter het merk. Elk jaar doneert zij een deel van de opbrengst aan een goed doel voor kinderen in Colombia. Prachtige tassen dus met een prachtig verhaal, wij zijn helemaal fan!

> Shop Wana Bana Design

Duurzaam tassenmerk_Wana Bana