Onze merken

Duurzame kledingmerken-SKFK

Logo_SKFK_duurzame kledingmerken

Sinds 2003 is dit Baskische merk een voorloper op het gebied van duurzame mode en het gebruik van duurzame stoffen. De kleding wordt gemaakt van gecertificeerd (GOTS) biologisch katoen, lyocell en gerecyclede stoffen. De productie van de kleding vindt plaats in Europa, India en China wordt (uiteraard) fair geproduceerd. De stijl van SKFK is urban, comfortabel en tijdloos, en de ontwerpen zijn geïnspireerd op kunst en cultuur. Dat maakt SKFK nét even anders, daar houden wij van!

> Shop SKFK

Het Duitse kledingmerk Lanius staat bekend om haar hoge kwaliteit en de tijdloze vrouwelijke ontwerpen met een stoere touch en aandacht voor detail. Als sinds 1999 creëert Lanius twee schitterende duurzame collecties per jaar, die zowel fashionable zijn als eerlijk en duurzaam geproduceerd. Hét bewijs dat het anders kan in de mode-industrie!

> Shop Lanius

Duurzame kledingmerken-Lanius
Duurzame kledingmerken-J-Lab3l

Logo_J-Lab3l_duurzame kledingmerken
J-LAB3L is een nieuw Nederlands modemerk dat eerlijke productie en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. De collectie van J-LAB3L is vrouwelijk en eigentijds met soepel vallende duurzame stoffen in prachtige kleuren. Het is een bewuste keuze van dit merk om de collecties in India en China te produceren, om juist daar voor een positieve sociale impact te zorgen. Daarnaast doet J-LAB3l veel om de milieu-impact zo laag mogelijk te houden. Een prachtige nieuw merk, wij zijn fan!

> Shop J-LAB3L

Logo Elements of Freedom_Duurzame kledingmerken

Elements of Freedom is een Nederlands duurzaam kledingmerk. De kleding wordt ontworpen in Amsterdam en de collecties kenmerken zich door uitgesproken, kleurrijke prints. Het uitgangspunt is altijd stijlvolle kleding die zonder al teveel poespas toch een verpletterende indruk achterlaat. Elements of Freedom maakt gebruik van natuurlijke en gerecyclede materialen die het milieu zo min mogelijk belasten, en de collecties worden over het algemeen in Europa geproduceerd, onder goede omstandigheden en tegen een eerlijk loon.

> Shop Elements of Freedom

Duurzame kledingmerken-EoF
Duurzame kledingmerken-Lovjoi

Logo_Lovjoi-duurzame kledingmerken_1

Lovjoi is een Duits merk dat zich onderscheidt door frisse, fashionable ontwerpen die eenvoudig zijn, maar toch altijd iets speciaals hebben. Lovjoi gebruikt in haar collecties duurzame stoffen als GOTS gecertificeerd biologisch katoen, Tencel en Q-Nova, een gerecycled nylon dat voor 99% bestaat uit restmateriaal. Bijzonder is dat alle kleding wordt geproduceerd in Duitsland, een zeldzaamheid! De prachtige slogan van Lovjoi (die wij koesteren:-)) is: ‘Never let small minds convince you that your dreams are too big.’

> Shop Lovjoi

Logo_Stoffbruch_Duurzame kledingmerken

Dit Berlijnse merk kenmerkt zich allereerst door de absoluut prachtige stoffen. Wij werden meteen verliefd op de prachtige kwaliteit Tencel die zij voor een groot deel van hun collectie gebruiken: fluweelzacht en heerlijk soepel. De ontwerpen zijn geïnspireerd op de Berlijnse levenshouding en zijn minimalistisch, casual en elegant, just how we like it! De collecties worden onder goede en eerlijke omstandigheden geproduceerd in Polen en Litouwen, bij familiebedrijven waar zij nauw contact mee hebben.

> Shop Stoffbruch

Duurzame kledingmerken Stoffbruch
Duurzame kledingmerken Loop a Life

Logo Loop a life_Duurzame kledingmerken

Het innovatieve merk Loop.a life is een echte koploper in de circulaire textielindustrie. In samenwerking met Nederlandse ontwerpers worden prachtige tijdloze designs gemaakt, die worden gemaakt uit 100% gerecyclede garens. Uniek is dat ze bovendien worden geproduceerd zonder een druppel verf, chemicaliën of water te gebruiken! Dat komt omdat Loop.a life de gebruikte garens op meer dan 25 verschillende kleuren sorteert. Op deze manier kunnen ze zowel de materialen als de kleuren hergebruiken en deze blenden en spinnen tot mooie nieuwe garens. En het allermooiste? Alle producten van Loop.a life kunnen weer gerecycled worden!

> Shop Loop.a life

Logo_Paala_duurzame kledingmerken

Päälä is een duurzaam kledingmerk voor dames, ontworpen en gezeefdrukt in hun eigen zeefdrukatelier in Amsterdam. De collecties zijn geïnspireerd door de schoonheid van de natuur, Scandinavische eenvoud en moderne vormen. Dit zorgt voor tijdloze, unieke en onderscheidende items met een creatieve insteek en een perfecte pasvorm. Mooie essentials met een twist.

Päälä produceert met respect voor mens en planeet. Alle designs worden geprint met inkt op waterbasis. Dit heeft een lage impact op het milieu, blijft mooi in de was en voelt zacht aan. Alle leveranciers waarmee Päälä werkt, zijn lid van de Fair Wear Foundation.

> Shop Päälä

Duurzame kledingmerken_Paala
Duurzame kledingmerken Miss Green

Logo_Miss Green_duurzame kledingmerken

Miss Green is een echte koploper op het gebied van duurzame kleding en is in 2008 opgericht door Maaike Groen. Haar idee was dat als we de basis van onze garderobe nu eens duurzaam en eerlijk laten produceren, we al de helft van onze kledingkast te pakken hebben. Dat bleek een succes en Miss Green is dan ook vooral bekend om haar fijne tijdloze basics, waar wij al lange tijd fan van zijn. De kleding wordt gemaakt in Turkije, Portugal en Sri Lanka en de makers verdienen een eerlijk salaris en werken onder goede arbeidsomstandigheden. De ateliers zijn bovendien GOTS gecertificeerd en werken volgens de SA8000 standaard. Tijdens het productieproces worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt en de stoffen zijn zoveel mogelijk biologisch.

> Shop Miss Green

Logo Protsaah_duurzame kledingmerken

Protsaah is een duurzaam sieradenmerk uit Zürich (Zwitserland) dat zich inzet voor lokale ambachten en empowerment van vrouwen specifiek in conflictgebieden. De collecties worden in Zürich ontworpen en kenmerken zich door een modern en tijdloos ontwerp. Alle sieraden worden met de hand gemaakt door ambachtsmensen die hun vaardigheden vaak van generatie op generatie hebben doorgekregen. De sieraden bij AWEAR zijn onderdeel van de Lhasa-collectie (Tibet) en worden door vrouwen gemaakt die dankzij dit werk in hun levensonderhoud en dat van hun gezin kunnen voorzien.

> Shop Protsaah

Duurzame sieradenmerken-Protsaah
Duurzame sieradenmerken-ting goods

Logo_ting goods_duurzame sieradenmerken

ting goods is ontstaan doordat eigenaren Laura en Chris veel door Azië reisden en graag wat terug wilden doen voor de mensen daar. In 2011 startten ze hun winkel in Berlijn, om mensen uit Azië toegang te geven tot de Europese markt. De ontwerpen zijn een combinatie van Aziatisch en Scandinavisch design, met duurzaamheid als uitgangspunt. Als duurzaam alternatief voor goud wordt messing gebruikt. De sieraden worden gemaakt in Jaipur (India) om daar banen te creëren voor mensen met een eerlijk loon en goede werkomstandigheden.

> Shop ting goods

Logo ABS_duurzame sieraden merken

Dit Nederlandse sieraden merk is ook echt ‘A beaufitul story’. Toen in 2005 een zilverfabriek in Kathmandu (Nepal) failliet dreigde te gaan, ondernam oprichtster Cathelijne Lania direct actie. Zij kende de eigenaar, vloog naar Nepal en zette eigenhandig een prachtig sieradenmerk neer, waardoor vele banen gered konden worden. Ook met Beads for Life (een groepje vrouwen die op ambachtelijke wijze sieraden maakten) ontwikkelde ze sieraden en hielp zo deze vrouwen om economisch zelfstandig te worden. Inmiddels heeft A Beautiful Story een zeer uitgebreide collectie sieraden die over de hele wereld worden verkocht. Met een enorme positieve impact voor de makers in Nepal!

> Shop A Beautiful Story

Duurzame sieradenmerken_ABS
Duurzame kledingmerken-Lefrik

Logo_LEFRIK_duurzame kledingmerken

Lefrik is een Spaans duurzaam tassenmerk dat als sinds 2012 tassen maakt van weggegooide PET flessen, hoe cool is dat? Wat ons direct aansprak aan de tassen, is het hippe ontwerp, de hoge kwaliteit en de praktische indeling. De tassen van Lefrik zijn bovendien PETA approved Vegan en OEKO Tex gecertificeerd. De productie vindt plaats onder eerlijke en goede omstandigheden in China, waar ze de beste technieken hebben wat betreft het recyclen van PET flessen naar polyester. Wij zijn fan!

> Shop Lefrik