Over ons

Webshop voor duurzame kleding

AWEAR wil het makkelijker maken om duurzame kleding te kopen. In onze webshop hebben we de mooiste duurzame kledingmerken voor je geselecteerd. Alles wat je in onze webshop vindt is gemaakt van duurzame stoffen en is onder goede omstandigheden en eerlijk geproduceerd. Waar mogelijk kiezen we voor vegan kleding en producten. Naast onze webshop hebben we een winkel in Utrechtin duurzaam warenhuis de Green UP

De merken en de producten in onze webshop zijn met veel zorg uitgezocht. We bezoeken de merken zelf, hebben goed contact met hen en al onze merken hebben duurzaamheid en eerlijke productie als uitgangspunt. Ook de items selecteren we zorgvuldig op een stijlvol en tijdloos ontwerp, goede kwaliteit én comfort. Daarnaast letten we erop dat je onze kleding vaak – dus op verschillende gelegenheden – kunt dragen. We volgen geen kortlopende trends.

Webshop duurzame kleding bewustwording

Bewustwording

Naast de verkoop van duurzame kleding in onze webshop, willen we mensen bewuster maken van de enorme impact die de kledingindustrie heeft op onze planeet, onze medemensen en dieren. We willen mensen motiveren om minder en bewuster kleding te kopen. Het lijkt misschien gek om dat als webshop te zeggen, maar dat is echt onze missie!

Bekijk ons blog voor artikelen over de impact van de kledingindustrie en tips om minder en duurzamer te kopen!

Oprichtster Angela Bolt

“Kleding is iets universeels, iets wat iedereen over de hele wereld elke dag draagt. Het is naast eten en drinken en een dak boven je hoofd één van de basisbehoeftes van de mens. Daarnaast geeft kleding uiting aan onze persoonlijkheid, onze stemming en is het een krachtig instrument om een bepaalde uitstraling te creëren.

Door de opkomst van fast fashion ketens is de wereldwijde productie van kleding de afgelopen 20 jaar maar liefst verviervoudigd(!) en de textielsector is inmiddels één van de meeste vervuilende industrieën ter wereld. Kleding is verworden tot een goedkoop massaproduct, wat heeft gezorgd voor een enorme aanslag op onze aarde (denk aan waterverbruik, gebruik van pesticiden en chemicaliën) en extreme uitbuiting van miljoenen mensen die nauwelijks genoeg verdienen om te overleven.

Geen vrolijk verhaal. Maar wel een verhaal dat mij heeft geïnspireerd om het anders te doen. Om me in te zetten voor een duurzame kledingindustrie, om mensen bewuster te maken van de impact van hun kleding en om het makkelijker te maken om duurzame kleding te kopen.”

Webshop duurzame kleding AWEAR - Angela Bolt