Alpacasjaal Peach Bloom (Brushed Solid) – Bufandy

64,95

Prachtige sjaal van diervriendelijke, handgeweven alpaca wol. Heerlijk zacht en houdt je de hele winter warm. En niet onbelangrijk: de sjaals van Bufandy kriebelen niet!

  • Materiaal: 80% alpaca wol, 20% acryl
  • Merk: Bufandy
  • Kleur: perzik/ zacht oranje (Peach Bloom)
  • Afmetingen: 200 x 65 cm

Op voorraad

 

Beschrijving

Prachtige sjaal Brushed Solid van Bufandy in perzikkleur (peach), gemaakt van diervriendelijke, handgeweven alpaca wol. Heerlijk zacht en houdt je de hele winter warm. Perfect voor buiten maar ook fijn om binnen om te slaan op de koude winterdagen. En niet onbelangrijk: de sjaals van Bufandy kriebelen niet!

  • Materiaal: 80% alpaca wol, 20% acryl
  • Merk: Bufandy
  • Kleur: perzik/ zacht oranje (Peach Bloom)
  • Afmetingen: 200 x 65 cm
  • Fair geproduceerd in: Ecuador

 

Extra informatie

Kleur

,

Materiaal

Productcategorie

,

Merk

Over het merk

Bufandy

Bufandy is een Nederlands merk dat o.a. bekend staat om haar prachtige sjaals. Deze worden in Nederland ontworpen en met de hand gemaakt door een familiebedrijf in Ecuador. De zijdezachte alpacawol is afkomstig uit de hooglanden van Peru. Een schitterende samensmelting van een eeuwenoud ambacht met een westers ontwerp!

Het verhaal van Bufandy, is het verhaal van reisbegeleidster (en oprichtster van Bufandy) Dorien Straathof:

“Als reisbegeleidster kom ik regelmatig in direct contact met de lokale bevolking en hun cultuur en tradities. Op de hooglandmarkten van het Zuid-Amerikaanse Andes Gebergte raakte ik diep onder de indruk van de prachtige kleurrijke stoffen van de inheemse bevolking. Handgemaakte producten van kleinschalige familiebedrijven werkend met eeuwenoude traditionele technieken. Daar ontstond het idee voor Bufandy. Vanuit een persoonlijke interesse voor ambacht en cultuur wilde ik de lokale, talentvolle ambachtslieden stimuleren en helpen om meer met hun talent te doen.

Alpacawol
Perfect aangepast aan koude en strenge winters op grote hoogte, hebben alpaca’s een warme vacht met een natuurlijk isolerende kern. Deze isolerende eigenschap maakt de vezel extreem licht en geschikt voor zowel zomer- als winterkleding. En een reden waarom Bufandy-sjaals zo warm en zacht zijn.

In tegenstelling tot schapenwol is Alpaca-vezel veel zachter en bevat het geen lanoline waardoor het van nature hypoallergeen is. Om de Bufandy-sjaals nog zachter te maken, worden de vezels aan het einde van het weefproces opengebroken door ze te borstelen (brushed). Dit maakt de sjaals bijzonder zacht en gewoon geweldig om op je huid te voelen.

> Bekijk alle sjaals van Bufandy